14 Haziran 2012 Perşembe

BENİM TATLI CUPCAKE' İM:)

Arkadaşlar ben kendimi baya bir aştım. Bir çok şeye merak sarıp, iyi kötü yapmaya çalışıyorum. Zaman zaman yemeğe takarım, arada el işi yaparım, incikler boncuklar, hep bir uğraşılar...:) Ama bu yönümü seviyorum; belki hepsinden azar azar bilgim var ama en azndan bir şeye saplanıp kalmıyorum, kalamam da. Şu sıralar da ahşap boyamaya taktım. Kafama koydum kursa gideceğim; çok zevkli olacağına inanıyorum. Hatta şu kavanoz süsleme olayını evde deneyeceğim bu hafta sonu malzeme alabilirsem. Hem de bloğum için harika bir hediye daha olur böylece:) Gerçi ilk denemem nasıl olur bilemiyorum ama denemeye değer.

Evet şu sıra süslü mutfak malzemelerine taktım, süslü sofralara... Yarışmamı da hatırlatıym tekrar, bakalım en güzel sofra kimin olacak merakla gelen fotoğraflarınızı bekliyorum:) Ayrıntılar için tık tık.

Bu içi çikolata soslu, üzeri kremşantili cupcake ilk denememdi. Tadı aynı hazır pop kekler gibiydi. Çikolata dolgusu bol, mmmmm kendim yaptım diye söylemiyorum ama  kekte ustayımdır:) Yalnız silikon kapları sanırım yağlamam gerekiyordu, biraz kalıptan çıkartmada sorun yaşadım. Tarifine gelince; normal kek tarifi. Çikolataları da sütle ateşte pişirdim. Kıvamının biraz yoğun olması için içine birazcık un ekledim; ama çok az. Üzerine krem şantiyi koydum ve pasta süsleriyle de renklendirdim. Bunun değişik versiyonlarını da deneyeceğim. Çikolata sosu yerine, çilek marmelatı mesela:) Denemenizi tavsiye ederim, afiyetler olsun :)



2 yorum:

  1. Bu Günlerin Feyzi Üzerinize, Rahmeti Geçmişinize, Bereketi Evinize, Nuru Ahiretimize, Sıcaklığı Yuvamıza Dolsun..
    Senin ve İzleyenlerinin Miraç Kandili Mübarek Olsun Arkadaşım.. (^_^)

    YanıtlaSil
  2. Allah razı olsun arkadaşım,senin de Miraç kandilin mübarek olsun.Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin inşallah. hoşgeldin bloğuma :)

    YanıtlaSil