3-2-1 poğaça yapımı ve malzemesi kolay, kıtır kıtır olup ağızda dağılan ve bikaç gün geçse de tazeliğini
koruyan bir poğaça türü. Neden 3-2-1? Çünkü :
- 3 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- alabildiğine un
- tuz
- içine lor ve maydanoz
Fırınlanmamış hali. Üzerini galeta ununa bulayınca çok güzel oluyor. Fakat galeta unum kalmadığı için, kurumuş ekmekleri rondodan geçirerek galeta unumu elde etmiş oldum :)
Veee bu da pişmiş hali, afiyet bal şeker olsun :)
ismi ne kadar değişik valla ben bilmiyordum bu tarifi:)
YanıtlaSilevet, akılda kalması açısından güzel bir isim. normalde tarifleri pek aklımda tutamam, dönüp dönüp bakarım listeme. ama bu çok basit. bir pazar kahvaltısı için pratik bir öneri olabilir :)
YanıtlaSil