21 Haziran 2012 Perşembe

3-2-1 POĞAÇAYI BİLMEYEN VAR MI?

3-2-1 poğaça yapımı ve malzemesi kolay, kıtır kıtır olup ağızda dağılan ve bikaç gün geçse de tazeliğini
koruyan bir poğaça türü. Neden 3-2-1? Çünkü :

  • 3 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • alabildiğine un
  • tuz    
  • içine lor ve maydanoz                                     

Fırınlanmamış hali. Üzerini galeta ununa bulayınca çok güzel oluyor. Fakat galeta unum kalmadığı için, kurumuş ekmekleri rondodan geçirerek galeta unumu elde etmiş oldum :)
                        
Veee bu da pişmiş hali, afiyet bal şeker olsun :)

2 yorum:

  1. ismi ne kadar değişik valla ben bilmiyordum bu tarifi:)

    YanıtlaSil
  2. evet, akılda kalması açısından güzel bir isim. normalde tarifleri pek aklımda tutamam, dönüp dönüp bakarım listeme. ama bu çok basit. bir pazar kahvaltısı için pratik bir öneri olabilir :)

    YanıtlaSil