8 Mayıs 2012 Salı

TATİL: İHLAS ARMUTLU TATİL KÖYÜ:)

Öncelikle hepinize merhaba. 3 günlük tatil sonrasında enerji doluyum:) Tatil nasıl geçti diyenlere; 'tatil güzel olmaz mı?' diyorum. Hafta sonu eşimle, Bursa-Yalova' ya bağlı İhlas Armutlu Tatil Köyü' ndeydik. İslami bir otel olması ayrıca tercih sebebimizdi. Çok çok rahat ettik. Diğer tercih sebebimiz ise; termal suyunun bulunması. Hem de bütün odalarda termal sudan yararlanabiliyorsunuz. Ve gerçekten şifalı suyun cildinize, ağrıyan yerlerinize, vs. iyi geldiğini hissedebiliyorsunuz. Her kesimden insan vardı. Daha çok yaşlı ve orta yaş kesimin çoğunlukta olduğu bir yer olacağını düşünmeme rağmen;  gençler ve çocuklu aileler de şifalı suyun keyfini çıkarmaya gelmişti.
Öncelikle odaların manzarasını sizinle paylaşmak istiyorum. Bu manzarayı gördükten sonra eminim sırf huzur bulmak ve yorgunluğunuzu atmak için buraya gitmeyi isteyebilirsiniz. Oda dediğime bakmayın, burası 1+1 bir ev resmen. Mutfağında kap kacağı,ocağı,çatal kaşığı, ihtiyacınız olabilecek ana gereçlerin hepsi var. Örneğin marketten kahvaltılıklarınızı alıp, balkonunuzda bu harika manzaraya karşı kahvaltınızı yapıp, çayınızı yudumlayabilirsiniz.


Çocuklar için her yerde park alanları...

Üstelik fiyatları da gayet uygun. Balkonlu ve balkonsuz oda fiyatları değişmekte; fakat arada çok az bir fiyat farkı var. Kesinlikle balkonlu olanları tavsiye ederim:)

Yemek yemek için piknik alanı gibi bir restaurant. Kasıntı bir ortam değil, her şey rahat, bence en güzeli de buydu:)

Otelin içini küçük bir şehir yapmışlar adeta. Marketinden, kuruyemişçisine; kitapçısından, çay bahçelerine, piknik alanlarına kadar her şey var. Ayrıca lunaparkı, gokart pisti, basket ve futbol sahaları, atv arabaları, bisikletler....



Biz bisiklet turu yapmayı tercih ettik. Arkası vagonlu, çocuğunuzu taşıyabileceğiniz, ya da eşinizle pedal çevirebileceğiniz çiftli bisikletler de mevcut:)

Bu da bisiklet turu yorgunluğundan sonra, marketten alışverişini yapıp evin yolunu tutan minik atölyem:) Ve lojmanların dıştan görünümü...

Eğer buraya gitmeye karar verirseniz; Bursanın küçük ilçelerini de dolaşarak gitmenizi öneririm. İstanbul' da yaşayanlar için idobus acayip rahatlık. 1 saat 50 dk da Bursa' da oluyorsunuz. Biz Güzelyalı' da inip, Mudanya' yı da gezdik. Şirin bir deniz kenarı kasabası adeta. Ayrıca Gemlik'ten geçerek oraları da görmüş olduk. Tatilimizin son gününde Bursa' da da biraz dolaşarak 3 günlük tatilimizi sonlandırdık. Evet 3 güne baya bir şey sığdırmışız:)

Sizin de böyle taavsiye edebileceğiniz yerler varsa paylaşmanızı istiyorum. Tatili kim sevmez ki =)))

4 yorum:

  1. kesinlikle öyleymiş bende ilk defa gittim, denizin bu kadar sakin olup dinlendirdiğini ilk kez hissettim diyebilirim. istanbullular için de yakın olması büyük bir avantaj, h.sonu için bile olsa gitmenizi öneririm..

    YanıtlaSil
  2. bugün bir teklif almış olsam da bir devremülk satışı ile ilgili bu güzel yere gitmek maalesef nasibim olmadı. Artık sağlık olsun diyelim, gerçekten de güzelmiş yani..

    YanıtlaSil
  3. Benimde her sene tatil yaptığım yerlerden bir tanesidir...

    YanıtlaSil