26 Kasım 2012 Pazartesi

MİSAFİR SOFRASI-3

Uzun zamandır yayın girememiş olmanın verdiği huzursuzlukla; haftasonu bol bol fotoğraf çekerek iki yayınlık stok yaparak; bugün sizlerle kavuşmanın, yorumlaşmanın keyfini yaşamak istiyorum. özledim sizleri yaww :) günler öyle koşuşturmacalı geçiyor ki; inanın ne yayın girmeye, ne yaptıklarımı paylaşmak için foto çekmeye fırsat bulabiliyorum. ama her gün arkadaşlarımın paylaştıklarını da takip etmeden duramıyorum. şu sıra tembel bir blogger ve sessiz bir takipçiyim sanırım :( tembel dediysem, sadece blog konusunda tembelleştim. yoksa hayat gayet telaşeli ve çalışmacalı bir şekilde devam ediyor ve ben her şeye koşturarak yetişmeye çalışıyorum. el emeği ürünlerimi bile tam anlamıyla tamamlayıp, paylaşamıyorum sizinle. yetiştirilmesi gereken siparişler karşısında fotolayamadıklarıma mı üzüleyim; yoksa elimde örneklerinin olmamasına mı? :( ama sizler için hepsinden birer örnek daha yapıp, evimin köşesinde yerlerini bulduklarında fotoğraflayıp paylaşacağım söz :)

haftasonu iki gün de misafirim vardı. cumartesi günü 12 kişilik bir grup -eşimin akrabaları düğün hayırlamaya gelmişti- , pazar günü akşam ise; 8 kişilik bir grup -komşularım ve çocukları- vardı. cumartesi günkü buluşma için kayınvalidem Ankara' dan gelip bize katıldı. sağolsun o olmasa sanırım bu kez hiçbir şeyi yetiştiremez, üzerine oturur ağlardım :) tekbaşıma bundan daha kalabalık misafirler ağırlamışlığım var; fakat nedendir bilmiyorum ama şu sıra çok ev işi yaptım, çok temizlikle uğraştım; ondan olsa gerek pek enerjim kalmamıştı. annem yetişti imdadıma, aşureler mi yapmadık, börekler çörekler, salatalar mı :) ama aşuremin fotosunu çekmeliydim size, yazarken aklıma geldi bak; süslemesine kıyamayıp zor yedik. annem bu konularda ustadır, çok sever göze hitabı. lezzeti kadar, sunumuna da önem verenlerden o da :) buzdolabında son bir kaç tabak aşure kalmıştı, bu akşam fotolayacağım paylaşırım daha sonra onu da. ayrıca cumartesi gününden de tek bir foto yok; çünkü zor yetiştim hepsine zaten, fotoya fırsat bile kalmadı. neyse o günü büyük bir yorgunlukla atlattıktan sonra, pazar günkü misafirlerim için bir başıma kalmıştım :( neyseki bir gün öncesinden dünyanın yiyeceği kalmıştı. masanın konsepti değişti sadece, o gün için daha spor bir masa vardı. daha da lafı uzatmadan fotolarla başbaşa bırakıyorum sizi...









sanmayın ki ben yaptım, pastamız hediyeydi; Backhaus' tan. isim veriyorum ki tadı nefisti, bir yere hediye götürmek için tercih edilebilir. ayrıca çok da şıktı. sabah sabah mamalardan canınızı çektirdiysem affola; ama akşama yemek yapmak için belki iştahlanabilirsiniz :) birazdan bir yeni yazı daha gelecek; hem de bol kombinli :)

6 yorum:

  1. Herşey çok güzel görünüo o rus salatasından biraz alabilirmiyim :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hay hay efendim, siz yeter ki isteyin :) çok teşekkür ediyorum...

      Sil
  2. Sofranız çok şık, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. çok cici çok şeker bir sofra olmuş...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin gibi usta birinden bu sözleri duymak benim için grur cnm :)
      saolasn elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum bir şeyler, becerebiliyorsam ne mutlu bana o halde :D

      Sil