25 Mart 2013 Pazartesi

DENENMİŞ TAVSİYELER RİCA EDİYORUM



Arkadaşlar, cilt bakımı ve temizliği için bitkisel ürünler kullananlarınız elbette vardır. tavsiyelerinize ihtiyacım var. kimyasal ürünler almak istemiyorum, bitkisel karışımları hazırlamaya da üşeniyorum. ürün olarak alabileceğim doğal, bitkisel markalar var mı? makyaj temizleyici olsun, canlandırıcı tonikler ve gözaltında oluşmaya başlayan kırışıklıklar ( ! ) için önerebileceğiniz, kullandığınız, memnun kaldığınız ya da kalmadığınız ürünler nelerdir? cildim çok kuru değil; ama kuruya yakın diyebilirim. yardımcı olursanız sevinirim. blogların bu yönünü seviyorum; çünkü direk cevap ve tecrübelerle sorununuzu hemen hallediveriyorsunuz :) şimdiden teşekkürler ;)

19 yorum:

  1. ayva çekirdeğini bi cay bardagına koyup sulandırarak buz dolabına at..bi kaç gün dursun sonra jel gibi olacak her aksam göz cevrene ve mimik çizgilerine kullanabilirsin.etkili gercekten ben kullanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısın, gerginlik hissi verir. ayva zamanı geçmeden hemen almalıyım, pratikmiş. çok teşekkürler :))))

      Sil
  2. bitkisel şeyleri denerken çok dikkat et ters etki yapabilir cildine :)) mesela örnek vermek gerekirse yüzüme yaş maya ile hazırlanmışş bir maske kullanmıştım cildim kıpırmızı oldu :(( seninde başına gelmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın tatlım, aynen araştırmak gerek. çok çok farklı bitkiselleri denemeye cesaret edemem zaten. bilindik karışımlar olmalı ;)

      Sil
  3. evet canım dikkat etmelisin...
    herşey herkese iyi gelmeyebilir...
    herkesin cilti sonuçta farklı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen cnm saolasın,
      dikkat edeceğim.
      umarım faydalı bir sonuç elde ederim :/

      Sil
  4. siyah noktalar için yaprak jelatini sütte eritip yapıştırarak maske gibi kullanıyorum. benim cildim de seninki gibi kuruya yakın; t bölgem daha yağlı. temizleyici ve tonik olarak gece yatmadan önce acıbadem sütü (bebak) kullanıyorum, ne bir sivilcem olur ne bir leke kaldı yüzümde. daha önceden vardı, bu yüzden işe yaradığını gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum. sabahları da yüzümü yıkadıktan sonra buz kalıplarında dondurduğum süt ve maden suyu karışımını gezdiriyorum (içmek için de sürmek için de beydağı markasını öneririm). pamuktan yapılmış gibi oluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harikasın, bu tavsiyelerin süper oldu hemen deneyeceğim :) peki yaprak jelatin dediğin şey nasıl bir şey, nerden alıcam onu anlayamadım? :/

      Sil
  5. Ürün alacaksan eczanelerden almaslısın bence hem organik ürünler hem de dermokozmetik ürünler satıyorlar ..Ben nUXE kullanıyorum..ilk kırışıklar serisi..kokusu verdiği yumuşaklık hoşuma gidiyor ama kırışıklıklara faydasını bilemiyorum..ama temizleyici oalrak bioderma kullanıyorum karma cildim çok iyi geliyor..haftada bir kez yeşil kil ve gül suyunu karıştırım maske yapıyorum..ama ürün alacksan keisnlikle eczane derim..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kil maskesi ben de yapıyorum,birkaç yağı karıştırarak. aslında yapımı çok pratik ama çok üşeniyorum çoğu zaman. o yüzden de kırk yılda bir yapınca, hiçbir faydasını göremedim. gül suyunu hatırlattığın iyi oldu, onu devamlı kullanmak istiyorum. özellikle önereceğin bir marka var mı cnm? diğer bahsettiğin ürünleri de bir inceleyeceğim. çok teşekkürler :)

      Sil
  6. Yine de bunları cildinizin tamamına kullanmadan bir bölümünde deneyerek kullanın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru diyosunuz, cilt bu önemli ve hassas. dikkat edeceğim, teşekkürler :)

      Sil
  7. bu yazı çok iyi olmuş, kimyasal ürünleri ben de kullanmak istemiyorum, hadi bakalım ben de merakla bekliyorum gelecek tavsiyeleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesnlkle cnm, hele o tonikler fln hiç bir işe yaramıyor resmen. keşke vaktim olsa da hep bitkisel maskeler yapabilsem. ama hem bitkisel, hem pratik bir şey arıyorum bakalım. faydalı bir yazı olmasına da sevindim :)

      Sil
  8. Gülsuyunun yüz için iyi olduğunu duymuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evt ben de duymuştum, ama saf gülsuyu almak gerekir. hazır satılan çoğu şeyin de doğallığına inanamıyor insan :/

      Sil
  9. mrblarrr.iadeyi ziyarete geldim.:)
    önceleri doğal ürünlerişçok kullanırdım ama zmaa daraldıkca ve tembellık arttıkca yapamıyor insan.amaherşeyin doğalı.youmları takıpteyim belkım bende gaza gelirim:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin cnm, sefalar getirdin ;) cildi ihmal etmemek gerekir, hele ki bu yaşlarımızda iyi bakarsak ilerde çok çok faydasını görürüz diye düşünüyorum. o yüzden ben artık üşenmeyip, düzenli olarak kullanacağım inşallah :)

      Sil
  10. kızlar; yorumlardan sonra öncelikle temizleyici olarak bebak marka acı badem sütünü kullanmaya karar verdim ve hemen gidip eczaneden aldım. 2-3 gündür kullanıyorum, henüz bunu söylemek için erken ama cildimde bir değişim ve yumuşama hissediyorum. biraz daha kullanıp memnun kalırsam söyleyeceğim sizlere de. memnun kalırsa yine aynı markanın nemlendiricisi ve gülsuyu da var, onları da almayı düşünüyorum. bunun dışında maden suyu ve süt karışımı buz kalıplarını deneyeceğim. ve de kırışıklıkları engellemek için (yukarıdaki yorumlarda var) ayva çekirdeğinden hazırlanan jeli deneyeceğim. benden tavsiye; cildinize şimdiden iyi bakın. ve kırmızı pulbiber de cilde çok iyi geliyor. hem cildi canlandırıyor, hem de nemlendiriyor. ayrıca mikropları kırdığı için, hastalıklardan da koruyor. yemeklerinizde bolca kullanmaya çalışın ama has pulbiber olsun, acı olsun ;) mide sorunu olanlar için söylemiyorum ama yanma yapabiliyor midede. neyse denenmiş başka tecrübeler varsa yorumlara devam ;)

    YanıtlaSil