28 Mart 2013 Perşembe

CİLT BAKIMI İÇİN GELEN TAVSİYELER



kızlar; geçenlerde bir yazımda sizden tavsiyeler rica etmiştim cilt bakımıyla ilgili. bitkisel olsun ama uğraştırmasın demiştim. ilgili yazıya bakınız; tık tık gelen yorumlardan sonra öncelikle temizleyici olarak bebak marka acı badem sütünü kullanmaya karar verdim ve hemen gidip eczaneden aldım. fiyatı çok uygun. 2-3 gündür kullanıyorum, henüz bunu söylemek için erken ama cildimde bir değişim ve yumuşama hissediyorum. biraz daha kullanıp memnun kalırsam söyleyeceğim sizlere de. memnun kalırsam yine aynı markanın nemlendiricisi ve gülsuyu da var, onları da almayı düşünüyorum. bunun dışında maden suyu ve süt karışımı buz kalıplarını deneyeceğim. ve de kırışıklıkları engellemek için (diğer yazıdaki yorumlarda var) ayva çekirdeğinden hazırlanan jeli deneyeceğim. 2 haftada bir de kil ve bitkisel bazı yağlardan oluşan karışımımı da yapabilirsem, ohh misss gibi olur ( !! ). benden tavsiye; cildinize şimdiden iyi bakın. ve kırmızı pulbiber de cilde çok iyi geliyor. hem cildi canlandırıyor, hem de nemlendiriyor. ayrıca mikropları kırdığı için, hastalıklardan da koruyor. yemeklerinizde bolca kullanmaya çalışın ama has pulbiber olsun, acı olsun ;) mide sorunu olanlar için söylemiyorum ama yanma yapabiliyor midede. neyse denenmiş başka tecrübeler varsa yorumlara devam ;)











ayva çekirdeklerini bir çay tabağına alıp, üzerini kapatacak kadar su koyuyoruz. 2-3 gün buzdolabında bekletip, jel kıvamına geldiğinde yüzümüze sürülmeye hazır hale geliyor. göz ve dudak bölgesi hariç, yüzümüzün tamamına sürdüğümüzde; yüzünüzün birkaç dakika içinde gerildiğini farkedeceksiniz. epey bir gerileceksiniz haberiniz olsun ;) dilediğiniz kadar bekletebilirsiniz. daha sonra yıkayarak yüzünüzden çıkartabilirsiniz. maske gibi de soyuluyordu hatırladığım kadarıyla. birkaç kez denemiştim fakat devamını getiremediğim için yorum yapamıyorum. bu sayede cildinizdeki kırışıklıklara iyi gelecek ve yüzünüzdeki sarkmaları engelleyecektir. bu karışıma bal da katıldığını duymuştum. dilerseniz; cildinizin nemlenmesi ve yumuşaması için bal da ilave edebilirsiniz.
NOT: bir arkadaşımızdan gelen yorum çok yararlı oldu, bunu bilmiyordum hemen ekliyorum. ayva çekirdeği maskesini yüzümüze uyguladığımızda, hiçbir mimik yapmadan, gülmeden, konuşmadan durmamız gerekiyormuş yoksa kırışıklıkları azaltmak isterken artırabilirmişiz. kalıp gibi kaskatı durcaz yanii ;))) önemli bir ayrıntı oldu, teşekkürler Delancey :)

diğer bir yöntem ise; sevgili arkadaşlarımın yorumlarından soda ve süt karışımı buz kalıpları;


arkadaşımız süt ve soda karışımını buz kalıplarında dondurduktan sonra sabahları temizlenmiş cilde bu buz kalıplarını gezdirdiğini ve faydasını gördüğünü yazmış. soda markası olarak da Beydağı markasını öneriyor. cilde canlılık katacağını düşünüyorum ben de. ne dersiniz, denemeye değer bence :)

yan etkisi ya da cilde zararı dokunmayacak karışım ve ürünleri seçtim. çünkü biliyosunuz ki; bitkisel de olsa bazı yağlar ve ürünler her cilde uygun olmayıp, daha çok cildi tahriş edebiliyor ya da farklı sonuçlar doğurabiliyor. siz yine de cildinize uyumluluğunu test edip, öyle kullanın bitkisel ürün dahi olsa.

unutmayın ki; bu uygulamaların hepsi birkaç denemeyle sonuç vermez. sürekli ve düzenli bir şekilde yapmamız gerekmekte. ben bu kez kararlıyım :) inşallah faydalı bir post olmuştur, sevgiler...

5 yorum:

  1. Hepsi çok faydalı şeyler canım acıbademi bende kullanıyorum çom memnunum birde cildine neyle maske yaparsan yap maske yüzündeyke hiç mimik yapmaman gerekiyor yoksa kırışıkların artabilir hiç konuşmada gülmeden beklemen gerekiyor :) buna çok dikkat et birde yaş maya cilde çok iyi geliyor acayip nemlendiriyor azcik suyla küçük bir parça mayayı açıp yüzüne sürüp 15 dk beklemen yeterli tavsiye ederim ayda bir kez yapsan bile yeter :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cnm bunu söylmen çok iyi oldu, hemen ekliyorum söylediklerini yazıya. mimik yapmamam gerktiğini bilmiyordum bak. öylece kalıp gibi durcaz haa ;) diğer söylediğini de fırsat bulursam denerim tatlım, tekrar saol...

      Sil
    2. Benim kız kardeşim güzellik uzamanı benide o uyardı canım ben vakit geçsin die telefonla konuşuyordum :) artık hiç mimik yapmayacağım şeyler yapıyorum :)) bulaşık yıkıyorum genelde

      Sil
  2. süt ve soda buz hali yazın süper olur,deneyeceğim :)

    YanıtlaSil