Dün canımın çekmesiyle, alalacele yaptığım yaş pasta tarifimi sizinle paylaşmak istedim. Netten bulduğum ilk kolay pasta tarifini kapıp, giriştim mutfağa. Öncelikle kekini, sonra da kremasını yapıp üzerine çilekli-ahududulu sosunu ekledim. Çok fazla uğraşamadım, yoksa sosunu şekilli döksem daha şık duracaktı :(
Ayrıca normalde bu kekin kalıbıyla birlikte başka bir tencereye oturtulması, otencerenin yarıya kadar içi su dolu olması ve ocakta pişirilmesi gerekiyordu. Böylelikle keki daha yumuşak ve ıslak oluyormuş. Ama benim bunun için uygun kalıp ve tencerem olmadığı için, ben normal borcama döktüm ve biraz soğuduktan sonra sütle ıslattım keki. Benim yumuşatma tekniğimde bu oldu :) Ama size orjinal tarifini vereceğim; eminim öle daha güzel oluyordur. İşte benim acele pastam :)
Bu keki, soğuyunca bunu arasından ikiye böldüm, arasına krema sürmek için.
Tarifte üçe bölün diyordu, borcamımda küçüktü ama ikiye bölünce de çok şey farketmiyor sonuçta
Çok şekilli olmadığı için tamamını çekmedim :) Ama tadı müthişti ellerime sağlık :)
***TENCEREDE
YAŞ PASTA***
MALZEMELER:
· 1 adet yumurta
· 1,5 çay
bardağı toz şeker
· 1 çay bardağı
süt
· 2 çay bardağı
un
· 2 yemek kaşığı
kakao
· 1 paket
kabartma tozu
· 1 paket
vanilya
· 1 portalakal
kabuğu rendesi
· KREMA İÇİN:
· 2 paket krem
şanti
· 2 su bardağı
süt
· 1 çay bardağı
damla çikolata
· 80 gramlık
bitter çikolata
YAPILIŞI:Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpıyoruz.
· Sırasıyla
diğer malzemeleride ilave edip karıştırıyoruz.Isıya dayanıklı cam kalıbın her
yerini sıvı yağla iyice yağlıyoruz.Harcımızı kaba boşaltıp tencereye
oturtuyoruz.Kalıbımızın yarısına gelecek şekilde musluk suyu ilave
ediyoruz.Tenceremizin kapağına bir mutfak havlusu koyup tenceremizin kapağını
kapatıyoruz.Ardından su kaynayana kadar yüksek ateşte,su kaynadıktan sonra
kısık ateşte 20 dakika kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.20 dakika sonunda ocağı
kapatıp kapağını açmadan 15 dakika bekliyoruz.Sürenin sonunda kapağı
· Açıp ilk
sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbımızı ters çevirip kekimizi
çıkarıyoruz.Soğuduktan sonra üçe bölüyoruz.her katına krem şanti
sürüyoruz.Dilerseniz damla çikolatada ekleyebilirsiniz.Tüm katlar bittikten
sonra kalan krem şantiyle her yerini kaplıyoruz.Üzerine çikolata sosu veya
benmari usulü eritilmiş bitter çikolayla süslüyoruz.AFİYET OLSUN... (netten alıntıdır)
bir pasta ne kadar kolay olsada mı yapamaz bir insan ya bende mutfağa çok özenmek istiyoruuuum :)
YanıtlaSilyaparsın, şimdi her şeyin pratiği var. bence böyle güzel dikimler yapan biri, eminim mutfakta da çok güzel ustalaşabilir. alttaki yazımı okursan, belki biraz daha yardımı dokunur. sevgiler:)
YanıtlaSil