29 Haziran 2012 Cuma

ŞAL HEDİYELİ KOMBİN YARIŞMASININ 1.' Sİ BELLİ OLDU :)

Yeni bir blog olmasına rağmen; yine de kısa bir süre içinde hem blogda hem de Facebook sayfamda beklediğimden de güzel sonuçlar alıyorum. Geri dönüşler çok olumlu :)

Yarışma oylamamızın sonuçları belli oldu. Küçük bir kesime hitap ettik, ama yine de güzel sonuçlar aldık diyebilirim. En azından izleyenlerin Minik Atölyem' e karşı bir sempatileri olduğunu düşünüyorum. Blog işi zahmetli, sabır gerektiren ama bir o kadar da güzel bir işmiş. Resmen kopamıyorsunuz, bir parçanız haline geliveriyor. Paylaşımları takip etmek ve sürekli yeni bir şeyler öğrenmek, üretmek ve beğenilmek çok keyifli. Daha yapacağım öyle çok şey var ki, hep beraber izleyip göreceğiz inşallah :)

Gelelim yarışmamızın sonucuna;

                                              Yarışmamızın 1.' si; NESRİN DUMAN oldu:)


                        Tebrikler Nesrin...:) En kısa zamanda adres bilgilerini ve seçtiğin şalı belirtmeni istiyorum.
                                  Şimdiden iyi günlerde kullanman dileğiyle... Sevgiler.... :)

27 Haziran 2012 Çarşamba

GÜZEL BİR SOFRA ÖRNEĞİ

Daha önce de belirttiğim gibi 'en güzel sofra' yarışmasını iptal ettim. Nedeni; bakınız burada. Ama sofra fotosu yollayan 2-3 kişiden biri olan kuzenim Serap' ın lezzetli sofrasını yayınlamak istiyorum. Ellerine sağlık canımcım, emek harcayıp, yorulmuşsun ve bir de benim için fotolamışsın. Teşekkür ediyorum burdan da :)
Gelelim soframıza....




Peçetelerine ve kırmızı biber sarmalarına bayıldım. Mumlar, güller falan şahane. İşte seviyorum böyle misafire özenilen sofraları :) 



               Serapcım ellerine sağlık, yiyenlere de afiyetler olsun efendim...:)

26 Haziran 2012 Salı

GELENEKSEL HEADER ETKİNLİĞİ




Değmesin Yağlı Boya Geleneksel Header Etkinliği sebebiyle her ay 2 kişiye Header hediye ediyor !
Bu ayın headerlerine katılmak için :Geleneksel Header Etkinliği

KOLAY PASTA

Dün canımın çekmesiyle, alalacele yaptığım yaş pasta tarifimi sizinle paylaşmak istedim. Netten bulduğum ilk kolay pasta tarifini kapıp, giriştim mutfağa. Öncelikle kekini, sonra da kremasını yapıp üzerine çilekli-ahududulu sosunu ekledim. Çok fazla uğraşamadım, yoksa sosunu şekilli döksem daha şık duracaktı :(
Ayrıca normalde bu kekin kalıbıyla birlikte başka bir tencereye oturtulması, otencerenin yarıya kadar içi su dolu olması ve ocakta pişirilmesi gerekiyordu. Böylelikle keki daha yumuşak ve ıslak oluyormuş. Ama benim bunun için uygun kalıp ve tencerem olmadığı için, ben normal borcama döktüm ve biraz soğuduktan sonra sütle ıslattım keki. Benim yumuşatma tekniğimde bu oldu :) Ama size orjinal tarifini vereceğim; eminim öle daha güzel oluyordur. İşte benim acele pastam :)

                      
                         Bu keki, soğuyunca bunu arasından ikiye böldüm, arasına krema sürmek için.
               Tarifte üçe bölün diyordu, borcamımda küçüktü ama ikiye bölünce de çok şey farketmiyor sonuçta


Çok şekilli olmadığı için tamamını çekmedim :) Ama tadı müthişti ellerime sağlık :)

***TENCEREDE YAŞ PASTA***
MALZEMELER:
·  1 adet yumurta
·  1,5 çay bardağı toz şeker
·  1 çay bardağı süt
·  2 çay bardağı un
·  2 yemek kaşığı kakao
·  1 paket kabartma tozu
·  1 paket vanilya
·  1 portalakal kabuğu rendesi
·  KREMA İÇİN:
·  2 paket krem şanti
·  2 su bardağı süt
·  1 çay bardağı damla çikolata
·  80 gramlık bitter çikolata
YAPILIŞI:Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpıyoruz.
·  Sırasıyla diğer malzemeleride ilave edip karıştırıyoruz.Isıya dayanıklı cam kalıbın her yerini sıvı yağla iyice yağlıyoruz.Harcımızı kaba boşaltıp tencereye oturtuyoruz.Kalıbımızın yarısına gelecek şekilde musluk suyu ilave ediyoruz.Tenceremizin kapağına bir mutfak havlusu koyup tenceremizin kapağını kapatıyoruz.Ardından su kaynayana kadar yüksek ateşte,su kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.20 dakika sonunda ocağı kapatıp kapağını açmadan 15 dakika bekliyoruz.Sürenin sonunda kapağı
·  Açıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbımızı ters çevirip kekimizi çıkarıyoruz.Soğuduktan sonra üçe bölüyoruz.her katına krem şanti sürüyoruz.Dilerseniz damla çikolatada ekleyebilirsiniz.Tüm katlar bittikten sonra kalan krem şantiyle her yerini kaplıyoruz.Üzerine çikolata sosu veya benmari usulü eritilmiş bitter çikolayla süslüyoruz.AFİYET OLSUN... (netten alıntıdır)

25 Haziran 2012 Pazartesi

YARDIMMMMMM: AHŞAP BOYAMA KURSU ARIYORUM

Arkadaşlar, ahşap boyama kursuna başlayacağım. Bildiğiniz, tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? İstanbul Avrupa yakasında olmalı. Mekan olarak da sıcak, samimi bir ortam olursa tercihimdir. Önerilerinizi bekliyorum :)

24 Haziran 2012 Pazar

FOTOGRAFIUM NİKON ÇEKİLİŞİ

Fotografium Nikon D3200 Profesyonel Fotoğraf Makinesi Hediye Ediyor. Siz de katılın Nikon D3200, Lowepro Çanta (DSLR Video Fastpack 250 AW Sırt Çantası) ve Slik Tripod (Slik 500DX Tripod) kazanma şansı elde edin.
http://goo.gl/ciXjD?ref=2866 adresini ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz.

nikon d3200 150x150 Fotografium Nikon D3200 Hediye Ediyor                      d3200 300x290 Fotografium Nikon D3200 Hediye Ediyor 

Hediyeler

22 Haziran 2012 Cuma

MARİFETLİ BAYANLAR BU KADAR MI?

Bu şirin mi şirin kahve fincanlarına sahip olmak ister misiniz? Yapmanız gereken bir kahvaltı ya da yemek masanızı fotolayıp Minik Atölyem' e yollamak. Yemeklerinize bakmayacağız, sadece sofra süslemenize bakacağız :) Katılmak için detaylar işte bu postta: tık tık




21 Haziran 2012 Perşembe

MUTFAĞIMDAN BİR KARE: BAHARAT KÖŞEM

Eşiniz baharat tutkunuysa; mutfağınızın bir köşesini ayırmalısınız. Tezgahım küçük olmasa; çekmecelerdeki baharatların tümünü çıkarsam, mutlaka geniş bir baharat köşem olurdu. Artık ben de alıştım, yemeklerde baharatı bol ve çeşitli kullanmaya çalışıyorum; ama fazlası beni bayıyor. Tadında olmalı, abartılmamalı.

Ahşap boyamaya merakımın başlamasıyla, birkaç denemeden sonra; mutfağım için bir raf boyayacağım ve çeşit çeşit kavanozları, baharatları, kuru gıdaları oraya yerleştireceğim. Bunun için sabırsızlanıyorum. Öncelikle şimdiki halini görün dedim, sonrasında mutfağımın nasıl değişime uğrayacağını ben de merak ediyorum. Evin en önemli bölümlerinden biri mutfak; tabiki biz bayanlar için. O yüzden ferah olmalı, oturup saatlerce sohbet edilebilecek rahatlıkta olmalı :) Çünkü biz kuzenlerimle biraraya geldiğimizde; mutfak sohbetlerine bayılırız. Ahhh ahh özledim o gün doğasıya kadar yapılan sohbetleri....



Bu mandallardan bulamıyorum. Nerden bulabileceğimi bileniniz var mı? Çok şirinler, mesela misafir peçetelerimi bunlarla tutturabilirim, ne dersiniz? Bu arada peçete katlama tekniklerini de öğrenmeye başladım. Ya ben iyice mutfak meraklısı oldum çıktım :) 


Mutfağımda güzel, sevimli köşeler oluşturmak istiyorum. Bakalım başarabilecek miyim? Takipte kalın :)


3-2-1 POĞAÇAYI BİLMEYEN VAR MI?

3-2-1 poğaça yapımı ve malzemesi kolay, kıtır kıtır olup ağızda dağılan ve bikaç gün geçse de tazeliğini
koruyan bir poğaça türü. Neden 3-2-1? Çünkü :

  • 3 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • alabildiğine un
  • tuz    
  • içine lor ve maydanoz                                     

Fırınlanmamış hali. Üzerini galeta ununa bulayınca çok güzel oluyor. Fakat galeta unum kalmadığı için, kurumuş ekmekleri rondodan geçirerek galeta unumu elde etmiş oldum :)
                        
Veee bu da pişmiş hali, afiyet bal şeker olsun :)

19 Haziran 2012 Salı

KOMBİN MODASI :)

Herkes kombinlerini yayınlar oldu. Bari ben de bir moda bloğu olarak size seçenekler sunmak adına arada da olsa kombinlerimi yayınlayayım istedim. Çok ayrıntılı olmasa da, işte benim tarzım :)


Yorumlarınızı bekliyorum. Sık sık tarzımı sizinle paylaşacağım. Tabi beğenileriniz benim için çok önemli. Çünkü talebe göre Minik Atölyem sizlere tasarımlar ve hazır kıyafetler sunuyor. Sadece benim değil, sizin tarzınız ve beğenileriniz daha önemli benim için :)

ÇEKİLİŞ SONUCU BELLİ OLDU :)

Paylaşımlarınız sonucu kuraya katılmaya hak kazananlardan biri lacivert broş ve gökkuşağı kolyenin sahibi oldu. Çekiliş sonucu bu hediyeleri kazanan izleyicim; Facebook' tan Meyra Uysal oldu. Tebrikler Meyra, iyi günlerde kullanman dileğiyle :)


EL EMEĞİ, GÖZ NURU SECCADELERİM VE ÇEYİZLİK BİRKAÇ ŞEY




Bunlar çeyizlik kendime ve eşime işlediğim seccadeler. Hakikaten gözümün nurunu akıtarak, gece gündüz demeden işlediğim pek kıymetlilerim benim :) Heleki eşiminkine hakkaten gözümün nurunu akıtmışımdır diyorum :) Çünkü siyah etamini işlemek zor, gözü çok yoruyor. Ama değdi diye düşünüyorum.


Bu da çeyizimdeki damat saccadesi. Bu kadarını da ben yapmadım, merak etmeyin :) Tüm elişlerini sevmişimdir ama danteli bir kez elime alıp da denemedim bile nedense. Bunu rahmetli anneannem örmüş benim çeyizime diye. Seneler sonra çıkartıp, yıkayıp satenle kaplattırdık. Gerçekten çok şık oldu. 




Vee bu nişan yastığımız; nişan tepsimiz yani. Artık moda buymuş, ben de bilmiyordum. sagolsun kayınvalidem kendi dikmiş bunu bizim için. Eee gelin, kaynana toprağından olurmuş, derler sanırım doğru bir söz :)
 



İşte klasik nişan bohçasının senelerdir vazgeçilmezi; ayna takımı. Bir çoğu şimdi gerek görmüyor bunları almaya. Evet sadece süs amaçlı duruyor, ama eski bir gelenek olması açısından benim hoşuma gidiyor.


 

Yine nişan bohçasının makyaj sandığı. Bunun büyüğü de var onu fotoğraflamamışım, yumurtlayan sandıklar; büyüğü de seccade, yazma, patik koymak için çok kullanışlı oluyor. Bilirsiniz kızların çeyizinde yüzlerce patik(çetik diyenler de var) ve yazma olur :) Annenize bu kadarına gerek yok deseniz de, yokmuşcasına örür de örürler. Aman az olmasın, çok çok olsun :) Saolasun annelerimiz ve büyüklerimiz :)


Söz çikolata kasem. Çikolatalarını yiyince çiçekleri kaldı geriye. Tesadüfen oturma odamla uyumlu olduğu için mutlu oldum :)

Evet benden bu kadar. El emeğini daha da geliştirmek için proje ve önerileriniz, ya da kampanyalarınız varsa açığım. Görüşmek dileğiyle, sevgiyle kalın....

18 Haziran 2012 Pazartesi

KOMBİN YARIŞMASI FOTOĞRAFLARI VE OYLAMA BAŞLASIN!!!

En çok beğendiğiniz kombin(ler)i, Facebook' tan 'Beğen' butonuna basarak,bir ya da birkaç kişiye oy sağlayabilirsiniz. Yarışmacılar için: Kendi kombininizi sayfanızda paylaşarak oy toplama hakkına da sahipsiniz. Herkese bol şans :)

                                              ASLIHAN AYDOĞDU



                                              NESRİN DUMAN



                                           BURCU GÜLTEPE



                                          MEHTAP AKGÜN



                                           CANSU KALINKOL



                                           TUBA KALAY



                                        NAZMİYE DÖNMEZ



                                        DERYA GELİBOLU



                                         FATMA KORKMAZ



                                       ÇİĞDEM GÜNDOĞDU ÖZTÜRK


Oylama için buyrun Facebook sayfama:tık tık
                                     

14 Haziran 2012 Perşembe

BENİM TATLI CUPCAKE' İM:)

Arkadaşlar ben kendimi baya bir aştım. Bir çok şeye merak sarıp, iyi kötü yapmaya çalışıyorum. Zaman zaman yemeğe takarım, arada el işi yaparım, incikler boncuklar, hep bir uğraşılar...:) Ama bu yönümü seviyorum; belki hepsinden azar azar bilgim var ama en azndan bir şeye saplanıp kalmıyorum, kalamam da. Şu sıralar da ahşap boyamaya taktım. Kafama koydum kursa gideceğim; çok zevkli olacağına inanıyorum. Hatta şu kavanoz süsleme olayını evde deneyeceğim bu hafta sonu malzeme alabilirsem. Hem de bloğum için harika bir hediye daha olur böylece:) Gerçi ilk denemem nasıl olur bilemiyorum ama denemeye değer.

Evet şu sıra süslü mutfak malzemelerine taktım, süslü sofralara... Yarışmamı da hatırlatıym tekrar, bakalım en güzel sofra kimin olacak merakla gelen fotoğraflarınızı bekliyorum:) Ayrıntılar için tık tık.

Bu içi çikolata soslu, üzeri kremşantili cupcake ilk denememdi. Tadı aynı hazır pop kekler gibiydi. Çikolata dolgusu bol, mmmmm kendim yaptım diye söylemiyorum ama  kekte ustayımdır:) Yalnız silikon kapları sanırım yağlamam gerekiyordu, biraz kalıptan çıkartmada sorun yaşadım. Tarifine gelince; normal kek tarifi. Çikolataları da sütle ateşte pişirdim. Kıvamının biraz yoğun olması için içine birazcık un ekledim; ama çok az. Üzerine krem şantiyi koydum ve pasta süsleriyle de renklendirdim. Bunun değişik versiyonlarını da deneyeceğim. Çikolata sosu yerine, çilek marmelatı mesela:) Denemenizi tavsiye ederim, afiyetler olsun :)



13 Haziran 2012 Çarşamba

YARIŞMA İÇİN GELEN KOMBİNLERDEN BAZILARI

Biliyorsunuz ki kombin yarışmamız hala devam ediyor. Elinizi çabuk tutun harika kombinler var. Örnek olsun diye yayınlayacağım birkaçını. Hepsi birbirinden hoş olmuş, valla bayıldım. Fotoğrafları bekliyorum arkadaşlar. Dediğim gibi istediğiniz şal sizin olsun. Tabi ne kadar oy toplayabilirseniz, o kadar iyi sizin için.  Facebook' ta oylamaya sunacağım ve siz de sayfanızda kendi kombininizi paylaşarak arkadaşlarınızı yönlendirip, oyları kapabilirsiniz:) Bu da benden size bir tiyo olsun:)









Zevkine güvenen arkadaşlar, haydi kombinlerinizden birini bekliyorum. Yarışmanın bitmesine son 4 gün kaldı, acele edin...
Yarışma şartları için buraya tık tık

12 Haziran 2012 Salı

BİR FİNCAN DA BENDEN HEDİYE OLSUN :) :'EN GÜZEL SOFRA YARIŞMASI'


Daha önce de duyurduğum gibi yeni bir yarışma başlatıyorum: 'En Güzel Sofra Yarışması'. Yapmanız gerekenler:
  • Minik Atölyem' i, Blog'dan ve Facebook'tan eklemeniz.(Bloğu olmayanlar sadece Facebook'tan, Facebook' u olmayanlar sadece Blogdan ekleyebilirler)
  • Sayfanızda yarışma ve hediye linkini paylasmanız; yani bu linki: http://minik-atolyem.blogspot.com/2012/06/bir-fincan-da-benden-hediye-olsun-en.html
  • Bloğu olanlar, bu sayfaya yorum bırakmalısınız.
  • Ve bunları yaptığınız takdirde yarışmaya katılmaya hak kazanıyorsunuz. Facebook' ta sofralarınız oylamaya sunulacak ve en çok beğeni alan bu şirin kahve fincanlarının sahibi olacak (kalpli kutusuyla beraber) :) Yemek yarışmasının ardından da en güzel kahve giderdi :)
Sofralarınızın şıklığı ve düzeni önemli olan. Bu kahvaltı sofrası da olabilir, yemek sofrası da olabilir, tamamen size kalmış. Haydi marifetli bayanlar, bir misafiriniz geldiğinde hazırladığınız sofralarınızı, Minik Atölyem için fotoğraflayıverin:)

Yarışmamız bugün itibariyle başlamıştır. Fotoğrafları yollayabilirsiniz. 2 Temmuz Pazartesi  öğlen saat 12.00' ye kadar fotoğraf alımını bitirip, oylamaya geçeceğim. Herkese bol şans:)
Sofra fotoğraflarınızı; minikatolyem@gmail.com adresine yollayabilirsiniz.
NOT: Ekleyip, yorum bırakan herkes, ayrıca kolye ve broş çekilişine katılmaya hak kazanıyor:)

11 Haziran 2012 Pazartesi

İKİNDİ MENÜSÜ

Bazen pratik şeyler yapma yoluna gidip, kolay ama lezzetli bir menü çıkabiliyor ortaya. Ben de haftasonu öyle yaptım. Temizliğin ardından çöken yorgunlukla giriştim mutfağa. Patateslerimi kızartıp, sonrada üzerine kırmızı pul biber ve kekik serperek fırınladım. Diğer taraftan da makarnayı haşlayıp, borcama aldım, üzerine beşamel sos ve kaşar ekleyerek fırınladım. Yanına da yaptığım elma hoşafı buz gibi harika gitti. Yarım saatte yemek hazırdı, harika :)  (tabi hoşaf önceden yapılmıştı:)
















Minik Atölyem' den pratik öneriler:) afiyet olsun...